Tatai Barangolások

Egynapos programok, túrák, érdekességek és látnivalók Tatán és környékén. Megmutatjuk nektek, mi mindent lehet és érdemes megnézni ebben a csodaszép kisvárosban és a környező településeken. Személyes beszámolók, információk és képek minden héten. Keress minket a Facebookon is!

HTML doboz

Időjárás Tatán

Régebbi bejegyzések

Hol aludjunk Tatán?

2012.11.16. 17:28 Tatai_Barangoló

Rendhagyó poszt jön ma. Olyan sok látnivalót és programot ajánlottunk már nektek, némelyikre ezek közül igazán érdemes rászánni akár több napot is. Nemsokára például jön a Vadlúdsokadalom, ami szintén egész hétvégés kikapcsolódás. Akinek nincs tatai ismerőse, akinél ilyenkor aludhat - az sürgősen szerezzen be egyet, mondhatnánk - , annak összeállítottunk egy kis listát arról, hol érdemes megszállni a városban. A felsorolás erősen szubjektív, olyanról írtunk csak, amit már vagy személyesen kipróbáltunk, vagy barátaink tesztelték. De hozzászólásban nyugodtan jöhet új ajánlat, jó szívvel fogadjuk - sőt, akár a posztot is kiegészítjük vele.

Olcsótól haladunk felfelé, ok?

Kezdetnek itt van egy esély: az Esély. Hatszáz férőhely, 1 csillag. Van egy nagy épületük 2-6 ágyas szobákkal, és egy csomó betonházikó a hatalmas parkban, kicsit drágábbért. Ide érkezik be a Kinizsi 100-as mezőnye is. Hangulatos, nagyon jókat lehet sportolni (több pálya), parkerdő, zárt parkoló, tópart két percre. A mosdók kuturáltak, némelyik felújított. Szemben van az Építők parkjával. Összességében spártai, de ha csak aludni akartok meg egyet focizni, tökéletes választás.

honlap: http://www.eselybudapest.hu/tata/

Ár: 2-3000 Ft/fő

tataese.jpg

Gimme a chance!

Még mindig alsó kategória: az Öreg-tó kemping és hotel. Ugyanaz a park, csak a másik oldal. Nagyjából ugyanazt tudja, mint az előző, sportpályák, ifiszállás, étterem, dühöngő, tópart és fák. 200 hely, a szokásos tábori 2-6 fős szobákban. Van szálloda rész is, azt nemrég újították fel, mondjuk az egy drágább kategória. Szintén egy-kétnapos, csakottalvós megoldás.

honlap: http://www.oregtohotel.hu/

Ár: 2-3000 Ft (kemping), 4-6000 Ft (szálloda) /fő

fahaz2_386_290_90.jpg

Erdő mélyén az Öreg-tó kemping apró faházai

Jöjjenek most az egy-két fokkal jobbak, ahol már érdemes pár napot eltölteni.

Először is fent a Kálvária-domb tetején van egy kis utcában a Gösser panzió. (Eötvös út 27.) Családi házas környéken van, tartozik hozzá kis kiülős kerthelyiség is, de a fő attrakció a régi búboskemencéjük. Volt szerencsénk ezt már hideg időben is tesztelni, isteni hangulatos volt a tűz fényénél melegedni és beszélgetni! Kicsit kiesik a központtól - csak tatai léptékben mérve persze - , de középkorú baráti társaságoknak bátran merjük ajánlani.

Ár: 5-7000 Ft/fő

A Parti panzió egy igazi kis ékszerdoboz! Régóta nem voltunk náluk, de amikor először ott jártunk, nagyon beleszerettem. Azóta házi wellnesst is építettek - szauna, medence, pezsgőfürdő, amit akarsz. Szintén az Építők parkjánál van, fás környezetben, nyaralóövezetben. Tópart 1 perc, nyugalom garantált, tessék kipróbálni. Ide inkább családdal menjetek!

Honlap: http://www.partipanzio.hu

Ár: 6-8000 Ft/fő

panzio4.jpg

A hangulatos Parti panzió

Ki se mozduljunk az utcából, kis túlzással a szomszéd házban működik a Penta Lux panzió. A környék ugyanaz, arról nem rajongok nektek többet, ez a szállás egy magasabb (ár)színvonal. Három csillagos szálloda, az ennek megfelelő szolgáltatási szinttel. Relatíve új építésű, nem tudom fejből megmondani, de úgy az ezredfordulón nyitottak, úgyhogy modernnek modern. Barátaink laktak itt, mi csak látogatóba ugrottunk be - nekem személy szerint túl sok volt a megtört tér, de kétségtelenül elegáns megoldás. Német rokonokat cipelhetünk ide nyugodt szívvel.

Honlap: http://pentalux.dataglobe.eu/

Ár: 7-11000 Ft/fő

pentalux.jpg

Penta Lux-os Luxus

Ha kell a három csillag, de valami merőben történelmi-szocreál kombóra vágyunk, ki ne hagyjuk Arnoldot. A szálloda az angolparknál van, tehát egészen másik részén a városnak, mint az eddig tárgyaltak. Ez a kevésbé forgalmas, kevésbé (éjszakai) élettel teli terület, de csodálatos sétákat lehet tenni a közvetlen közelben, a parkos környezetben. Az Arnold egykor malom volt, 50 éve építették át, na itt aztán minden derékszög-párhuzam, ahogy kell! Szépen felújították pár éve, de semmi cicó. Nyugdíjas szülők élvezni fogják.

Honlap: http://www.hotelarnold.hu

Ár: 7-9000 Ft/fő

arnold.jpg

Arnold: retro, avagy nosztalgia, illetve derékszög-párhuzam.

Ha az Öreg-tó partján sétálunk, biztos, hogy meg fogunk állni a Casablanca előtt. Annyira elüt mindentől, amit Tata jelent nekünk, hogy az hihetetlen. Hogy kinek az ötlete volt egy keleties, evezőházas, barokkos rózsaszín épületet felhúzni ide, azt nem tudom, de ha kinézettől eltekintünk, hangulatos választás a szálloda, és nem utolsó sorban aránylag költségtakarékos. Közvetlen a tóparton áll, innen sétálva legfeljebb 20 percen belül minden érdekes elérhető a városban.  Ollóval nyírt, állandóan zöld pázsitos terasza van, egy csomó kényeztető szolgáltatást rendelhetünk, mi kell más? Talán annyi, hogy legyen valami huzalmunk a kelethez.

Honlap: http://www.hotel-tata.hu

Ár: 7-9000 Ft/fő

casablanca.jpg

Valami ismeretlen rózsaszínség a tóparton

Huh, most nézem, megint rendesen túllendültünk a még együltő helyben kényelmesen elolvasható mennyiségen - bocsánat, néha belefeledkezem az írásba. Úgyhogy mára legyen elég ennyi. Legközelebb folytatjuk az igazán pénztárca-nyitogató megoldásokkal, merthogy abból is van még elég Tatán!

Tetszett a bejegyzés? Gyere és csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol rendszeresen képeket, videókat osztunk meg az érdeklődőkkel, és játszani, nyerni is lehet!

 

Szólj hozzá!

Címkék: szállás Tata

A bejegyzés trackback címe:

https://tataibarangolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr664910920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása