Tatai Barangolások

Egynapos programok, túrák, érdekességek és látnivalók Tatán és környékén. Megmutatjuk nektek, mi mindent lehet és érdemes megnézni ebben a csodaszép kisvárosban és a környező településeken. Személyes beszámolók, információk és képek minden héten. Keress minket a Facebookon is!

HTML doboz

Időjárás Tatán

Régebbi bejegyzések

Hogyan jussunk el Tatára?

2012.09.28. 12:26 Tatai_Barangoló

Most, hogy már bebarangoltunk jó néhány helyet Tatán, érdemes megnézni, egyáltalán hogyan jutunk el egyszerűen ebbe a gyönyörű kisvárosba.

Őszintén szólva, mikor életemben először hallottam a városról - a már emlegetett osztálykiránduláson -, azt sem tudtam, hova tegyem a vaktérképen. Valami rémlett egy egykorvolt országgyűlésről, amit itt tartottak, de konkrétan azt sem tudtam, hol lehet a törikönyvem, nemhogy merre találom Tatát. Hasonló kezdőknek íme egy gyors térkép, expert google maps felhasználóknak nem is kell tovább olvasniuk, ebből már megoldják. 

Nagyobb térképre váltás

Aki még mindig velünk van, annak jöjjenek a vitális információk.

Autóval

Sztrádán, vagyis az M1-es autópályán a 67. kilométerkőnél kell lehajtani, és kis kanyarokkal (haladjunk tovább eltéveszthetetlenül egyenesen a négysávos útig) előbb a Május 1. útra érünk, majd a körforgalomhoz. Ha utóbbit már látjuk magunk előtt, akkor konstatálhatjuk, hogy elhagytuk a Várat, amit ugyan nehéz volt nem észrevenni, de nekünk pl. sikerült. Forduljunk vissza a körforgalomban és a Shell-kútnál vessük kereső pillantásunkat a középkori várnak tűnő épületre. Ha a központba igyekezünk, esetleg a Cseke-tavat szeretnénk megnézni, vagy a Haranglábra vagyunk kiváncsiak, a körforgalom után keressünk parkolóhelyet, innen gyalog be tudjuk járni a városközpontot. 

P1010784 (Medium).JPG
Ha az 1-es úton érkezünk, szintén a körforgalomhoz érkezünk, ez esetben valószínűleg megspóroltuk a sztrádamatrica borsos díját. Javaslom mindenkinek ezt a verziót, hiszen a fővárosból autózva megcsodálhatjuk idefelé jövet Tatabánya lenyűgöző városát (nem!), ill. áthajthatunk Vértesszőlősön, aminek a neve azért szerintem mindenkinek rémlik valahonnan. (Segítek, jóval az ókor előtt keressétek a törikönyvben.)
Autósoknak hasznos infó, hogy aránylag kevés a parkolóhely a városban, cserébe viszont nincsenek klasszikus parkolóórák, két órán át díjmentesen lehet várakozni városszerte (szerezzünk be egy műanyagórát a szélvédő mögé, mondjuk a helyi Tourinform irodában, Ady Endre u. 9.)

Vonattal

Budapestről 1 óra 2 perc, Győrből 42 perc a menetidő; teljes áron 1490 ill. 1120 forintért. A város az egyik fő vasúti vonalon fekszik, jóformán óránként indulnak a járatok mindkét irányból. A fővárosból napi 31 alkalom adódik az eljutásra. A vonatok többsége korszerű, alacsonypadlós. Felesleges IC-t választanunk, nem ér gyorsabban, csak drágább. A vasútállomás a szokásos kádárbarokk, íme.

P1010779.JPG

P1010780.JPG

Jó hír, hogy a város kettő helyi járatű autóbuszának is van megállója a vasútállomás előttti parkolóban, tehát nem kényszerülünk gyaloglásra.

Helyi járatok

Ha már szóba került. A városban tíznél több járat közlekedik, és az autóbuszállomás érintésével akárhova eljuthatunk: a Fényes Fürdőbe, az ipari parkba, vagy éppen az edzőtáborba. Itt a részletes menetrend, vizuális típusok pedig ezt a linket kövessék.

P1010783.JPG

Volán

Ne menjünk busszal!
- Mert lassabb, mint a vonat, Pestről úgy 2 óra dugótól függően, Győrből is legalább 60 perc.
- Mert a fővárosból csak tatabányai átszállással elérhető a város, shame.
- Mert tömeg van.

Ha egész családunk ingyen utazik a volánnal, akkor megéri, erre a gyönyörű helyre ér be a busz. Mondjuk, közvetlenül a Vár tövébe, hogy jót is mondjunk.

P1010775.JPG

Nincs más hátra, gyerünk Tatára, az idő még éppen jó egy hétvégi kirándulásra!

Tetszett a bejegyzés? Gyere és csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol rendszeresen képeket, videókat osztunk meg az érdeklődőkkel, és játszani, nyerni is lehet!

Szólj hozzá!

Címkék: tata busz autó vonat

A bejegyzés trackback címe:

https://tataibarangolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr204813204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása