Tatai Barangolások

Egynapos programok, túrák, érdekességek és látnivalók Tatán és környékén. Megmutatjuk nektek, mi mindent lehet és érdemes megnézni ebben a csodaszép kisvárosban és a környező településeken. Személyes beszámolók, információk és képek minden héten. Keress minket a Facebookon is!

HTML doboz

Időjárás Tatán

Régebbi bejegyzések

Vadlúd Sokadalom most hétvégén!

2012.11.22. 18:09 Tatai_Barangoló

2011-1004-vadlúd-sokadalom2.JPG

Az év egyik legszebb ünnepe Tatán, amikor megérkeznek a vadludak a messzi északról, hogy itt töltsék a szibériai és skandináviai viszonyokhoz képest enyhe telet. Évszázadok óta a fennséges Öreg-tóra járnak "haza", bizonyára nem véletlenül választották maguknak ezt a csodaszép helyet. Reggeli kirepülésük, délutáni visszatérésük hatalmas látványosság, több tízezer madár emelkedik ilyenkor a levegőbe, köröz a tó felett. De nemcsak ezért érdemes ellátogatni most hétvégén Tatára: egész nap érdekes programok és adventi vásár várja a látogatókat. Este pedig, ha a körülmények engedik, a madármegfigyelő távcsöveket az ég felé fordítják, csillagászati bemutatóval zárul a nap. De addig is lesz körkapcsolás a nagy hazai költőhelyek között, természetvédelmi előadások, madárgyűrűzés, kutyusbemutató, gyermekműsor - egy egész fesztivál. Nekünk nem kérdés, hogy megyünk. Ugye ti is jöttök? Kedvcsinálóként itt találjátok a rendezvény honlapját, itt pedig a (letölthető) programot. Találkozunk szombaton Tatán, a Vadlúd Sokadalmon!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekprogram Tata Öreg-tó

A bejegyzés trackback címe:

https://tataibarangolasok.blog.hu/api/trackback/id/tr414920748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása